Koninginnedag: Autocross Maartensdijk

MAARTENSDIJK- De Oranjevereniging Maartensdijk heeft op Koninginnedag 2011 een autocross georganiseerd vlakbij de korfbalvelden naast de A28. Air-time.tv heeft sfeerverslag gemaakt van de dag. Drie korte films voor de deelnemers van de race, de demorijders en tenslotte van de Kraak.

De organisatoren Hans Stevens en Jaap de Vries regelden een vergunning, vrijwilligers en alles wat te maken heeft met de veiligheid. Samen met een aantal Maartendijkse jongens en boeren uit de omgeving ploegden de tractoren drie akkers om tot een echte autocrossbaan. Omroeper Henk Broekhuizen gaf live commentaar tijdens de race en introduceerde de deelnemers. Na het startsein vijf rondjes racen tot de finish, mits de auto 't onderweg niet begaf. De autocoureurs waren ingedeeld in drie wedstrijdelementen. Na een aantal rondes gaan de besten door naar de halve en de hele finale. De uiteindelijke winnaar van de RACE Maartensdijk is Maarten Bos uit Maartensdijk met autonummer 04. Gevolgd door Nico Colijn op de tweede plaats met autonummer 02. Op de 3e plaats staat Tim van Woudenberg uit Breukelen met autonummer 32. Naast de officiële race, waren er ook Demo-rijders te zien uit de provincie Zeeland van de autocross vereniging SAME(Stichting Auto en Motorsport Eindewege). Spectaculaire wagens hadden flink de vaart erin, een lust voor het oog. Tenslotte was de laatste wedstrijd de Kraak. Deelnemers die hieraan meededen gingen door tot de laatste snik. Wie beukt de meeste auto's van de baan en blijft als laatst rijdende auto overeind.

02.05.2011. 09:14

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

* = verplicht veld

:

:

:


8 + 3 =

Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.