ISG Arcus heeft oog voor jouw talent

ArcusDe middelbare school ISG Arcus in Lelystad heeft de productie van een nieuwe promotievideo laten ondersteunen door Airtime.tv. De opzet van deze video heeft als werktitel “Oog voor jouw talent”. In deze informatieve video nemen de leerlingen van ISG Arcus je mee voor een kijkje achter de schermen van deze kleurrijke school in Lelystad.  Op de locatie in Lelystad zijn tijdens een groot aantal lessen opnamen gemaakt. De montage en vormgeving van het project bevinden zich momenteel in de afrondende fase. Wil je deze video zien ga dan naar de open dag van ISG Arcus op maandag 23 november om 19:00 uur. Van deze video is op 18 t/m 21 november alvast een teaser van 30 seconden te zien op Streetcaster. Dit is het onder jongeren welbekende mediascherm op het Stadhuisplein in het centrum van Lelystad. Streetcaster is geplaatst als winnend idee uit een debatwedstrijd onder leerlingen van alle middelbare scholen in Lelystad.

ISG Arcus

 

Reacties (0) 15.11.2009. 17:40

Van huis naar Zwartsluis wint verkeersveiligheidprijs

verkeer raakt ook jou!Het Agnieten College in Zwartsluis heeft de Overijsselse Verkeersveiligheidprijs gewonnen. De door airtime geproduceerde verkeersfilm 'Van huis naar Zwartsluis' was één van de negen genomineerde projecten, die in de periode 2006-2008 een extra bijdrage hebben geleverd aan de verkeersveiligheid in Overijssel. De prijs is dinsdag 13 oktober uitgereikt in Bathmen. Hiermee heeft de school een geldbedrag van 1.500 euro ontvangen. De jury roemde het project om de betrokkenheid van de leerlingen en de eigentijdse aanpak.

In de verkeersfilm ‘Van Huis naar Zwartsluis’ zijn sketches en interviews te zien over de gevaren die de scholieren onderweg tegenkomen. De DVD wordt ieder jaar als lesmateriaal gebruikt voor nieuwe brugklassers aan het begin van het schooljaar. Het doel van dit lesproject is om jongeren meer bewust te maken van de gevaren in hun directe omgeving, waardoor zij voortaan veiliger gebruik maken van vervoermiddelen zoals fiets en bromfiets. Ook actuele landelijke verkeersveiligheidthema’s zoverkeer raakt ook jou!als muziek luisteren, telefoneren en SMS’en op de fiets, worden op een ludieke manier onder de aandacht gebracht. Lerares en verkeerscoördinator Natasja Leoné van het Agnieten College: “In het beginstadium heb ik samen met de  leerlingen alle gevaarlijke verkeerssituaties in kaart gebracht. Met Google-maps hebben de leerlingen gevaarlijke punten gemarkeerd. Het leuke aan dit project is het enthousiasme van de leerlingen. De DVD is heel herkenbaar voor leerlingen, want zij zien hun studiegenoten terug. Dat brengt de problematiek voor velen heel erg dichtbij.

de Stentor

Reacties (0) 16.10.2009. 17:23

Website Consultare online

Jan Bambacht orgelbouwVoormalig adjunct-directeur van Pels & Van Leeuwen B.V. Jan Bambacht maakte in juni bekend dat hij onder de naam Consultare verder gaat als zelfstandig orgelbouwer en adviesbureau.Hij benaderde air-time voor een website en huisstijl. Met zijn nieuwe orgelmakerij zal hij met enkele medewerkers nieuwbouw-, restauratie- en onderhoudswerk gaan uitvoeren. Voor het bouwen van nieuwe orgels is Bambacht een samenwerkingsverband aangegaan met de Sloveense orgelbouwer Skrabl. In het sloveense Brestovec bij Rogaska Slatina werken bij orgelbouwer Skrabl in de eigen werkplaats ongeveer vijftig medewerkers met de meest uiteenlopende vakbekwaamheden. Naast de voortreffelijke ambachtelijke vaardigheden beschikt Skrabl ook over de modernste machines. Onder de handen van deze meesters verandert gewoon hout in artistiek ambachtelijk handwerk. Consultare en Skrabl streven er naar om orgels van de hoogste kwaliteit te bouwen, met een mooie, karakteristieke en heldere klank. De website is te vinden op:

website consultare

Reacties (0) 20.07.2009. 01:52

Mega kookles op Heliomare

Onder leiding van Michelinsterrenchef Michel van der Kroft van Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk, hebben maandag 30 maart 440 medewerkers van Helioskoop het record van 's werelds grootste kookles van Pieere Wind verbroken.

Dit gebeurde tijdens een studiedag van Helioskoop, de stichting van scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs en ambulante begeleiding van Heliomare. Tijdens de kookles konden alle medewerkers de verrichtingen van de chef-kok via een twee camera registratie op een groot beeldscherm volgen en waren er diverse souschefs om te hulp te schieten. Op het menu stond een Panzanella, een Toscaanse maaltijdsalade naar een recept van Van der Kroft met pure, gezonde, regionale en biologische ingrediënten. Notaris Frank de Vries, burgemeester Han van Leeuwen, Wil de Kort, Anton Koopman en Ton de Weger waren verantwoordelijk voor het controleren van de regels voor het behalen van de recordpoging.

website Heliomare

Reacties (0) 24.04.2009. 12:54

Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.