Torentje op Huize Remotus


Huize Remotus, gelegen op de hoek van het Westeinde met de Hoogweg in Noordwijkerhout, wordt momenteel geheel gerestaureerd. De afgelopen decennia stond Remotus bekend als ‘Het Parkhotel’, en was jarenlang als pension in gebruik. In 2001 werd het toen leegstaande pand gekocht door Harrie Vink, ook eigenaar van het voormalige hotel Dijk en Burg tegenover Remotus. Vink liet het landhuis Dyckenburch in oude luister herstellen en betrok het huis eind 2006. Het Parkhotel moest van de gemeente Noordwijkerhout eigenlijk worden afgebroken. Maar uit onderzoek bleek dat Huize Remotus een bijzondere architectuur heeft, waarop Vink besloot ook dit pand compleet te restaureren. Naar verwachting zal Huize Remotus in de zomer van 2009 worden geopend.

Afgelopen donderdag 26 juni was een memorabel moment. Het nieuwe torentje werd onder grote belangstelling geplaatst, door niemand minder dan de heer Vink zelf. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Harrie Vink, onder toeziend oog van de kraanmachinist, het torentje op het dak gehesen. Air-time.tv heeft van deze gebeurtenis een nieuws-item geproduceerd voor verschilende regionale en lokale media. Air-time.tv is nauw betrokken bij de promotie en andere ontwikkelingen van Huize Remotus en landgoed Dijckenburch in Noordwijkerhout.

historisch artikel over Remotus

01.07.2008. 21:26

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

* = verplicht veld

:

:

:


3 + 9 =

Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.