Van huis naar Zwartsluis

verkeer raakt ook jou!'Van huis naar Zwartsluis' is de werktitel van het project voor verkeersveiligheid van de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis. In dit project wordt een verkeersfilm gemaakt waarin de leerlingen van het Agnieten College zelf de hoofdrol vervullen. Ook aan het totstandkomen van het script hebben de leerlingen actief deelgenomen. De gevaarlijke punten die zij onderweg tegenkomen zijn dan ook terug te zien in de film. Air-time.tv heeft aantal sketches opgenomen waarin het gevaarlijke rijgedrag van de jongeren op een humoristische manier naar voren wordt gebracht. Thema's die naar voren komen zijn telefoneren op de fiets, fietsen in een grote groep en het gebruik van een mp3-speler. De sketches worden afgewisseld met ervaringen van leerlingen en een aantal gouden tips voor de nieuwe brugklassers.

verkeer raakt ook jou!De opnamen zijn inmiddels afgerond. Momenteel wordt er gewerkt aan de montage en de vormgeving. De getalenteerde striptekenaar Meinder Buynink is bezig om een aantal illustraties te maken die in de film verwerkt gaan worden. De film wordt voor het eerst vertoond in de introductieweek van het nieuwe schooljaar. Alle brugklassers van het Agnieten College gaan dan aan de slag met het verkennen van de route van huis naar school. Het maken van de film is mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwartewaterland.

fotoverslag

01.08.2008. 02:48

Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.