Van huis naar Zwartsluis wint verkeersveiligheidprijs

verkeer raakt ook jou!Het Agnieten College in Zwartsluis heeft de Overijsselse Verkeersveiligheidprijs gewonnen. De door airtime geproduceerde verkeersfilm 'Van huis naar Zwartsluis' was één van de negen genomineerde projecten, die in de periode 2006-2008 een extra bijdrage hebben geleverd aan de verkeersveiligheid in Overijssel. De prijs is dinsdag 13 oktober uitgereikt in Bathmen. Hiermee heeft de school een geldbedrag van 1.500 euro ontvangen. De jury roemde het project om de betrokkenheid van de leerlingen en de eigentijdse aanpak.

In de verkeersfilm ‘Van Huis naar Zwartsluis’ zijn sketches en interviews te zien over de gevaren die de scholieren onderweg tegenkomen. De DVD wordt ieder jaar als lesmateriaal gebruikt voor nieuwe brugklassers aan het begin van het schooljaar. Het doel van dit lesproject is om jongeren meer bewust te maken van de gevaren in hun directe omgeving, waardoor zij voortaan veiliger gebruik maken van vervoermiddelen zoals fiets en bromfiets. Ook actuele landelijke verkeersveiligheidthema’s zoverkeer raakt ook jou!als muziek luisteren, telefoneren en SMS’en op de fiets, worden op een ludieke manier onder de aandacht gebracht. Lerares en verkeerscoördinator Natasja Leoné van het Agnieten College: “In het beginstadium heb ik samen met de  leerlingen alle gevaarlijke verkeerssituaties in kaart gebracht. Met Google-maps hebben de leerlingen gevaarlijke punten gemarkeerd. Het leuke aan dit project is het enthousiasme van de leerlingen. De DVD is heel herkenbaar voor leerlingen, want zij zien hun studiegenoten terug. Dat brengt de problematiek voor velen heel erg dichtbij.

de Stentor

16.10.2009. 17:23

Er is nog geen reactie achtergelaten.

Reageer!

* = verplicht veld

:

:

:


1 + 3 =

Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.