Borat & Panasonic’s VariCam HD

De vorig jaar succesvol ontvangen komedie Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan is op een klassieke documentaire manier gemaakt met de Panasonic’s AJ-HDC27 VariCam HD Cinema camera. Voor de makers van de film was het voornamelijk van belang dat er handheld gefilmd kon worden. Daarom werd bekeken of een shot van kleinere camera,zoals de DVX100 genoeg overeind zou blijven voor de 35mm blow-up. Maar nadat het productieteam dat shot had gezien wist men dat ze zeker 720 lines resolutie nodig hadden, en daarmee bleven alleen de VariCam en de Sony F900 over.

LinkBron

Reacties (0) 28.07.2007. 22:44

Cinema gaat digitaal

Ook in de eenentwinstigste eeuw zitten we nog vast aan het gebruik van celluloid film. De producenten van de grote cinemaproducties en commercials hebben daar een groot aantal redenen voor. Toch is voor documentairemakers, low budget film producenten en televisiestations door de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van High definition video de cinemaervaring een stapje dichterbij gekomen.

LinkBron

Reacties (0) 28.07.2007. 22:36

<< Eerste < Vorige [2 / 2] Volgende > Laatste >>
Panasonic JVC Blackmagic Design HD Quicktime Sony Panasonic Varicam Adobe Software Apple ©2010 Air-Time, design by Smekkel, hosting by SurfHost.